Участь у регіональному навчанні з основних положень антикорупційного законодавства

Донецьким державним університетом внутрішніх справ організовано, у межах виконання Антикорупційної програми Міністерства внутрішніх справ України 2023-2025 років, регіональне навчання з основних положень антикорупційного законодавства.

Учасники та учасниці заходу з Кіровоградської, Черкаської та Луганської областей ознайомилися з аспектами фінансового контролю, роботою з викривачами, обмеженнями щодо одержання подарунків, міжнародними та національними підходами до виховання доброчесності у структурах МВС України.

Від Черкаського НДЕКЦ МВС участь у заході взяли: заступник директора Олександр Бугайчук, завідувач сектору кадрового забезпечення Валентин Онищенко, завідувач сектору матеріального забезпечення та експлуатації транспортних засобів відділу забезпечення діяльності центру Андрій Лапай, завідувач сектору юридичного забезпечення Ксенія Хоруженко, головний бухгалтер бухгалтерії Людмила Оганова, провідний фахівець з публічних закупівель Людмила Юрчик.

Відкрив захід начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук. Він зауважив на необхідності розширення знань з антикорупційного законодавства, розвитку, вихованні доброчесності серед працівників МВС, підвищенні розуміння етичних принципів та стандартів поведінки, яких повинні дотримуватися працівники системи МВС.

Запрошені спікерки заходу – координаторка Програми НАТО з виховання доброчесності в Україні Марина Когут та спеціалістка з публічних закупівель Громадського контролю держзакупівель «Dozorro», тренерка із закупівель Програми розвитку ООН Юлія Грига висвітлили теми виховання доброчесності та корупційні ризики при проведенні публічних закупівель.

Отримані знання будуть застосовуватися працівниками Черкаського НДЕКЦ МВС у щоденній діяльності, зокрема, і при виконанні Антикорупційної програми Експертної служби МВС на 2023-2025 роки.

Участь у регіональному навчанні з основних положень антикорупційного законодавства
2023.08.03
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter