Виявлено причіп з фальсифікованими ідентифікаційними номерами!

Найкраще рішення перед купівлею будь-якого транспортного засобу, навіть причепа - Ваше звернення до експертів Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, що співпрацюють з сервісними центрами МВС в Черкаській області.

У процесі проведення дослідження експерт повністю перевірить транспортний засіб щодо всіх можливих варіантів кримінальної зміни ідентифікаційних номерів, після чого видасть висновок експертного дослідження, скріплений печаткою та власним підписом, за відповідність і законність якого він несе персональну відповідальність.

В ході комплексного дослідження автотранспортних засобів експерти Черкаського НДЕКЦ МВС виявили сотні автомобілів та інших транспортних засобів зі зміненими (перебитими) номерами агрегатів.

Один із таких останніх випадків стався 25.04.2023 в Територіальному сервісному центрі МВС № 7142, що в місті Умань. Так, до вказаного ТСЦ звернувся громадянин В. з метою перереєстрації причепа «ПГМФ 8321Р2». Під час дослідження вказаного причепа судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, було виявлено, що ідентифікаційна табличка перезакріплена та виготовлена не в умовах заводу виробника, а також номер рами (шасі) нанесений не заводом виробником.

Виявлено причіп з фальсифікованими ідентифікаційними номерами!

Про встановлення вказаних невідповідностей судовим експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію чергового чергової частини Уманского РУП ГУНП в Черкаській області. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Для уникнення ризику покупки незаконного автомобіля, Вам необхідно звернутися до фахівців Експертної служби МВС, які знаходяться в територіальних сервісних центрах МВС. Пам'ятайте про те, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, тому потрібно вести себе розмірено і не поспішати з придбанням вподобаного авто.

Що можна перевірити у сервісних центрах

При всих територіальних сервісних центрах Черкаської області працюють фахівці Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів у містах Черкаси, Умань, Золотоноша, Звенигородка і Корсунь-Шевченківський. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 08.00 до 17.00, субота – з 08.00 до 15.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter