Криміналістика на допомогу офіцерам громади

Експерти Черкаського НДЕКЦ не перший рік залучаються до проведення практичних та теоретичних занять, круглих столів тощо із працівниками територіальних підрозділів та обласного апарату ГУНП в Черкаській області з питань особливостей виявлення та вилучення слідової інформації та призначення експертиз.

Сьогодні в приміщенні Головного управління Національної поліції в Черкаській області проводились заняття із поліцейськими офіцерами громад, які несуть службу на території територіальних громад області.

Виконання одного з головних завдань поліцейського офіцера громади – забезпечення порядку на своїй території та запобігання вчиненню правопорушень неможливе без знання основних понять криміналістики, основ проведення огляду місця події, охорони місця скоєння злочину до приїзду слічо-оперативної групи події тощо, тому для участі в проведенні занять були запрошені спеціалісти Черкаського НДЕКЦ МВС.

Криміналістика на допомогу офіцерам громади

Завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Валерій Кожевніков допоміг розібратись із особливостями роботи криміналіста на місці події, а саме проведення фіксації місця події, забезпечення збереження слідової інформації до приїзду групи, особливості вилучення речових доказів, у т.ч. зброї чи боєприпасів.

Криміналістика на допомогу офіцерам громади

Заступник завідувача відділу досліджень матеріалів, речовин та виробів Вячеслав Пасічник поділився з поліцейськими офіцерами громади особливостями виявлення на території обслуговування посівів рослинних культур, що містять наркотики, їх вилучення та упакування, а також виявлення ознак нарколабораторій, де виготовляють наркотичні засоби.

Криміналістика на допомогу офіцерам громади

Завідувач вибухохнічних та пожежотехнічних досліджень центру Олександр Бруньов розглянув питання виявлення вибухових предметів та речовин та основні правила поводження поліцейського при їх виявленні. Офіцерам громад були доведені основні вимоги Інструкції про поводження з вибуховими матеріалами, затвердженої наказом МВС №691-2019.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter