Виявлено автомобіль зі знищеним номером двигуна

Непоодинокими випадками є купівля автомобіля зі зміненим чи знищеним ідентифікаційним номером агрегатів (кузова, шасі, рами, двигуна) автомобіля або ж підробленим свідоцтвом про реєстрацію та купівля авто, що знаходиться в розшуку.

Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників Експертної служби, Ви можете себе убезпечити від покупки авто з підробленим свідоцтвом про реєстрацію, перебитими номерами агрегатів, а також це є гарантією, що Ви не придбаєте автомобіль «двійник». Експертне дослідження базується на повному дослідженні транспортного засобу, а саме у дослідженні ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів, з метою визначення їх справжності (виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, підроблення реєстраційних документів, що його супроводжують). Вказана послуга незначна за вартістю, є державною послугою, кошти за проведення якої надходять в державний бюджет України, як і кошти, які отримують територіальні сервісні центри МВС за надання державних послуг. Експертне дослідження - це послуга, яка надається експертами в територіальних сервісних центрах України і регламентується чинними законодавчими актами України.

Черговим прикладом стала реєстрація автомобіля марки «ГАЗ 6612» в територіальному сервісному центрі №7141, що у місті Черкаси. Під час проведення експертного дослідження судовим експертом було встановлено, що на досліджуваному транспортному засобі номер двигуна знищений механічним способом.

Виявлено автомобіль зі знищеним номером двигуна

Про виявлення вказаних невідповідностей судовим експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та, відповідно, викликано на місце події слідчо-оперативну групу поліції Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Автомобіль вилучено на майданчик тимчасового утримання для подальшої перевірки.

Маємо надію, що дана інформація вплине на Ваше рішення при придбанні транспортного засобу. Будьте обачними!

Що можна перевірити у сервісних центрах

При всіх територіальних сервісних центрах Черкаської області працюють фахівці Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна);
  • Встановлення об’єму двигуна;
  • Встановлення року виготовлення ТЗ;
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ;
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів у містах Черкаси, Умань, Золотоноша, Звенигородка і Корсунь-Шевченківський. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 08.00 до 17.00, субота – з 08.00 до 15.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter