Експерти Черкаського НДЕКЦ МВС вкотре показали свою професійність та знову виявили автомобіль з підробленим номером шасі

Повна перевірка автомобіля перед купівлею - комплекс заходів, що дозволяє оцінити реальні ризики і переваги перед придбанням автомобіля, бувшого у використанні. По кузову(шасі) і двигуну можна перевірити авто на обмеження різного характеру, що дозволяють прояснити реальну картину. Якщо Ви цінуєте свій час і гроші, в таких ситуаціях не обійтися без допомоги експерта.

Випадки виявлення незаконного автомобіля, нажаль, трапляються досить часто. Лише з початку 2023 року експерти Черкаського НДЕКЦ МВС виявили 7 автомобілів із підробленими номерами агрегатів.

Черговим прикладом стала реєстрація автомобіля марки «ГАЗ 5302» в територіальному сервісному центрі №7141, що у місті Черкаси. Під час проведення експертного дослідження судовим експертом було встановлено, що на досліджуваному транспортному засобі ідентифікаційна табличка з номером шасі виготовлена та закріплена не в умовах заводу-виробника, тобто підроблена.

Експерти Черкаського НДЕКЦ МВС вкотре показали свою професійність та знову виявили автомобіль з підробленим номером шасі

Про виявлення вказаних невідповідностей судовим експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та, відповідно, викликано на місце події слідчо-оперативну групу поліції Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Експертне дослідження базується на повному дослідженні транспортного засобу, а саме у дослідженні ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів, з метою визначення їх справжності (виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, підроблення реєстраційних документів, що його супроводжують). Вказана послуга незначна за вартістю, є державною послугою, кошти за проведення якої надходять в державний бюджет України, як і кошти, які отримують територіальні сервісні центри МВС за надання державних послуг. Експертне дослідження - це послуга, яка надається експертами в територіальних сервісних центрах України і регламентується чинними законодавчими актами України.

Що можна перевірити у сервісних центрах

При всих територіальних сервісних центрах Черкаської області працюють фахівці Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів у містах Черкаси, Умань, Золотоноша, Звенигородка і Корсунь-Шевченківський. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 08.00 до 17.00, субота – з 08.00 до 15.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter