В черговий раз спеціалістами Черкаського НДЕКЦ МВС виявлено підроблений номер кузова

Державна реєстрація транспортного засобу полягає у здійсненні комплексу заходів, пов`язаних із перевіркою документів, які є підставою для здійснення реєстрації, звіркою і, за необхідності, дослідженням ідентифікаційних номерів складових частин та оглядом транспортного засобу, оформленням і видачою реєстраційних документів та номерних знаків та проводиться з метою здійснення контролю за відповідністю конструкції та технічного стану транспортних засобів установленим вимогам стандартів, правил і нормативів, дотриманням законодавства.

Кваліфіковану перевірку транспортного засобу та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу здійснюють судові експерти сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, що співпрацюють з сервісними центрами МВС в Черкаській області. Неодноразово, завдяки їх високій професійній підготовці, було виявлено бланки документів свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу, що не відповідають бланкам, які знаходяться в офіційному обігу, а відповідно є незаконними, та автомобілі з підробними номерами агрегатів.

Автолюбителі при пошуках транспорту хочуть отримати найнижчу ціну, затуманені дешевшою ціною втрачають пильність під час його придбання та ігнорують повноцінною комплексною перевіркою, що все частіше виливається їм в чималі проблеми.

Останнім із прикладу виявлення є випадок, що мав місце 11.02.2023. До Територіального сервісного центру МВС України № 7141, що в місті Черкаси, з заявою про реєстрацію автомобіля Volkswagen Polo звернувся громадянин Н. Під час дослідження автомобіля судовими експертами сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено, що його номер кузова вварено.

В черговий раз спеціалістами Черкаського НДЕКЦ МВС виявлено підроблений номер кузова

Про встановлення вказаних невідповідностей експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію черговому відділення поліції Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області.

Пам’ятайте, що тільки звернувшись до кваліфікованих експертів, які розташовані в сервісних центрах Ви можете себе убезпечити від покупки транспортного засобу з кримінальним минулим, а також те, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, потрібно вести себе помірковано і не поспішати з придбанням вподобаного авто.

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсуні-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 08.00 до 17.00, субота – з 08.00 до 15.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Маємо надію, що дана інформація вплине на Ваше рішення при придбанні транспортного засобу. Будьте обачними!

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter