Попередження для громадян, які планують придбати транспортний засіб!

Статистика виявлення транспортних засобів в Україні з перебитими номерами агрегатів просто вражаюча. Кількість незаконних автомобілів вимірюється не десятками, і навіть не сотнями! Не останньою причиною сприяння цій ситуації є халатне відношення громадян до перевірки транспортних засобів при його придбанні та перереєстрації.

В алгоритмі перереєстрації транспортного засобу обов'язковим кроком є експертний огляд транспортного засобу (крім нових автомобілів). Мета такого огляду - звірення ідентифікаційних номерів і перевірка реєстраційних документів, визначення їх достовірності, за результатом чого власник авто отримує висновок експертного дослідження.

Останній випадок виявлення автомобіля з підробним номером кузова стався 25.01.2023 в Територіальному сервісному центрі МВС України № 7141, що в місті Черкаси. Громадянин В. звернувся з заявою про реєстрацію автомобіля Ford Focus. Під час дослідження автомобіля та його реєстраційних документів судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено вварювання частини номерної деталі з номером кузова.

Попередження для громадян, які планують придбати транспортний засіб!

Про встановлення вказаних невідповідностей експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію черговому відділення поліції Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області.

Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування. Враховуючи практику попередніх схожих випадків, такий автомобіль власнику складно повернути та тягне за собою ряд негативних наслідків.

Пам’ятайте, що тільки звернувшись до кваліфікованих експертів, які розташовані в сервісних центрах Ви можете себе убезпечити від покупки транспортного засобу з кримінальним минулим, а також те, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, потрібно вести себе помірковано і не поспішати з придбанням вподобаного авто.

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсуні-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 08.00 до 17.00, субота – з 08.00 до 15.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Маємо надію, що дана інформація вплине на Ваше рішення при придбанні транспортного засобу. Будьте обачними!

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter