Двигун зі зміненим ідентифікаційним номером!

Доводимо до відома автовласників, щодо важливості ідентифікаційного позначення на двигуні автомобіля, так як більшість автолюбителів помилково вважає двигун як звичайну замінну запасну частину автомобіля. Адже його номер навіть не вноситься до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Однак, насправді, це зовсім не так. Двигун є номерним агрегатом.важливою та вартісною складовою любого автомобіля і за українським законодавством його номер вноситься до бази даних автоматизованої інформаційно-пошукової системи ГСЦ МВС. Окрім того, при заміні на автомобілі наявного двигуна на двигун іншого типу потрібен дозвіл компетентної установи про можливість такого виду переобладнання. Тип двигуна, зазвичай, виробником вказується поруч із його серійним номером. Висока вартість капітального ремонту спрацьованого двигуна та наповнення автопарку України ввезеним.із-за кордону без розмитнення автомобілів зробили в середовищі автовласників заміну двигуна без будь-якої перереєстрації популярною процедурою. Однак, слід розуміти наслідки, коли Ви придбаєте і встановите на своє авто двигун, який перебуває в розшуку чи номер якого знищений з метою унеможливлення проведення такої перевірки. Ось чом.номеру двигуна необхідно приділяти таку ж увагу як і номеру кузова (рами). Якщо ж Ви не в змозі самостійно цього зробити, то перед придбанням двигуна чи автомобіля в цілом.слід звернутися до кваліфікованих експертів Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

У разі звернення до експертів Ви отримаєте відповіді на основні питання, що мають значення при купівлі автомобіля, а саме:

  • чи не змінювалися ідентифікаційні номери агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна);
  • який об’єм двигуна;
  • яка фактична дата виготовлення автомобіля і чи дійсно він не омолоджений із метою підвищення його комерційної привабливості при продажу;
  • встановлення ринкової вартості транспортного засобу;
  • встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

У процесі проведення дослідження експерт повністю перевірить автомобіль щодо всіх можливих варіантів кримінальної зміни ідентифікаційних номерів, після чого на спеціальном.бланку видасть висновок експертного дослідження, скріплений печаткою та власним підписом, за відповідність і законність якого він несе персональну відповідальність.

В ході комплексного дослідження автотранспортних засобів експерти Черкаського НДЕКЦ МВС виявили сотні автомобілів зі зміненим.(перебитими) чи знищеним.номерам.агрегатів.

Двигун зі зміненим ідентифікаційним номером!

Один із таких останніх випадків стався 22.11.2022 в Територіальном.сервісном.центрі МВС № 7145, що в місті Золотоноша. Так, до вказаного ТСЦ звернувся громадянин П. з метою реєстрації автомобіля ВАЗ 21063. Під час огляду вказаного автомобіля судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують, Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено, що номер двигуна знищено та на його місце нанесено номер двигуна в незаводських умовах.

Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Пам’ятайте, що тільки звернувшись до кваліфікованих експертів, які розташовані в сервісних центрах Ви можете себе убезпечити від покупки транспортного засобу з кримінальним минулим.а також те, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, потрібно вести себе помірковано і не поспішати з придбанням вподобаного авто.

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м.Черкасах, м.Умані, м.Золотоноші, м.Звенигородці і м.Корсуні-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter