Дублювання та нанесення ідентифікаційних номерів транспортних засобів

Дублюючий номер – це повторне механічне відтворення (відновлення) на невід’ємних металевих складових частинах кузова (шасі, рами) пошкодженого (знищеного) первинного заводського ідентифікаційного номера транспортного засобу за окремо встановленим МВС України нормативним порядком.

Нанесення спеціального номеру – це механічне нанесення на невід’ємні металеві складові частини кузова (шасі, рами) транспортного засобу присвоєного ГСЦ спеціального індивідуального номера за окремо встановленим МВС України нормативним порядком.

Основний перелік підстав, за якими допускається дублювання первинних і нанесення присвоєних спеціальних індивідуальних номерів на транспортні засоби (ТЗ), згідно із п. 15 Порядку державної реєстрації(перереєстрації), затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998р. № 1388 (зі змінами і доповненнями), а також п. 9 Постанови КМУ №1019 від 10 вересня 2022р.:

  • ТЗ виробництва СРСР і країн СНД до 2000р. виготовлення, на яких заводами-виробниками не передбачене нанесення ідентифікаційних номерів на невід’ємних металевих складових частинах кузова (рами, шасі);
  • ТЗ, самостійно сконструйовані та виготовлені в Україні і не мають ідентифікаційного номера;
  • ТЗ з ідентифікаційними номерами, втраченими в наслідок значного впливу корозії на поверхню номерної площини при їх тривалій експлуатації;
  • ТЗ, повернуті правоохоронними органами законному власнику після вилучення з незаконного володіння зі знищеним (видаленим) ідентифікаційним номером:
  • ТЗ, які конфісковано на користь держави зі знищеними (видаленими) чи пошкодженими ідентифікаційними номерами;
  • ТЗ з ідентифікаційними номерами, втраченими внаслідок проведення ремонтно-відновлювальних робіт у законному порядку;
  • ТЗ, які зареєстровані до 18 жовтня 2006 року, у реєстраційних документах яких відсутня інформація щодо ідентифікаційних номерів, протягом двох років з дня набрання чинності Постанови КМУ №1019 від 10 вересня 2022р., з дня припинення або скасування воєнного стану, за заявою власника, за яким ТЗ був зареєстрований.

Дублювання первинних і нанесення спеціальних індивідуальних ідентифікаційних номерів на сьогодні проводиться відповідно до вимог Стандарту МВС України СОУ 78-31-001:2017 і допускається лише в тому випадку, коли трасологічними, а також іншими доступними для фахівців методами і засобами встановити первинний (заводський) ідентифікаційний номер неможливо, а сліди умисного знищення (пошкодження) знаків ідентифікаційного номера відсутні.

Результати Дублювання та нанесення ідентифікаційних номерів транспортних засобів оформлюються актом дублювання первинного ідентифікаційного номера на ТЗ відповідного зразка.

Дублювання та нанесення ідентифікаційних номерів транспортних засобів

При виникненні питань з приводу Дублювання та нанесення ідентифікаційних номерів транспортних засобів детальну інформацію можна отримати звернувшись безпосередньо до фахівців сектору експертних досліджень та дублювання ідентифікаційних номерів транспортних засобів Черкаського НДЕКЦ МВС за адресою: м. Черкаси, вул. Пастерівська, 104 або за телефоном (0472) 317-333; електрона адреса: [email protected] де Вам нададуть кваліфіковану консультацію стосовно вирішення Ваших питань.

Звертаємо Вашу увагу на те, що Черкаський НДЕКЦ МВС акредитовано за напрямком криміналістичного дослідження транспортних засобів.

Дублювання та нанесення ідентифікаційних номерів транспортних засобів
Ви можете скористатись оплатою експертних послуг
через додаток Приват24
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter