Проведення відстрілу зброї

Однією з умов проведення власниками реєстрації або перереєстрації зброї є її експериментальний відстріл (згідно з Інструкцією «З організації функціонування криміналістичних обліків експертної служби МВС України», затвердженою наказом МВС України від 10.09.2009 № 390).

Контрольному відстрілу підлягає нарізна мисливська, гладкоствольна, спортивна та нагородна вогнепальна, газова зброя та травматична зброя, яка:
  • перебуває в особистому користуванні громадян та на об’єктах дозвільної системи (у процесі реєстрації та перереєстрації);
  • виготовляється на підприємствах України, ввозиться з-за кордону та призначена для реалізації на території України (перед її реалізацією);
  • підлягала переробленню або ремонту із заміною (зміною) слідоутворюючих деталей;
Гладкоствольна мисливська зброя відстрілюється у разі добровільної згоди власників.
Відстрілювання зброї проводиться з понеділка по четвер з 09-00 до 12-00
Проведення відстрілу зброї
Ви можете скористатись оплатою експертних послуг
через додаток Приват24
Код послуги: 1500148
Вартість проведення відстрілу вогнепальної зброї становить
258,00 грн (з урахуванням ПДВ)
Зброя приймається у власника зброї при наявності паспорту громадянина України, дозволу на зброю, трьох патронів.

Звертаємо Вашу увагу, що з кожного екземпляра зброї (з кожного ствола) обов’язково відстрілюється не менше трьох патронів, а в разі наявності змінних магазинів – додатково надається по 3 патрони з кожного магазину.

Залежно від виду зброї існують відповідні вимоги до патронів. Зокрема відстріл мисливської нарізної зброї здійснюється лише мисливськими патронами відповідного калібру споряджених не експансивними кулями; відстріл пістолетів та револьверів травматичної дії – патронами, сертифікованими на території України, спорядженими гумовими або аналогічними за своїми властивостями кулями; газові пістолети та револьвери – лише штатними до них холостими (шумовими) патронами; мисливської гладкоствольної зброї – патронами промислового виробництва.

Підставою для проведення контрольного відстрілу зброї є письмова заява-звернення фізичної особи, у користуванні якої перебуває зброя або ж представників підприємств, на балансі яких вона знаходиться, або які її виготовляють, ремонтують або реалізують. Бланк заяви можна безкоштовно отримати в Експертному Центрі, або завантажити за посиланням нижче. Результати проведеного відстрілу оформлюються протоколом (для юридичних осіб) та довідкою (для фізичних осіб). Довідка (протокол) надаються замовникові через 10 днів.
Довідка (протокол) про відстріл вогнепальної зброї надаються замовникові через 10 днів
До уваги платників! Згідно наказу МВС України від 24.01.2019 №43 "Про затвердження Інструкції щодо порядку формування коду платежу для оплати послуг" у реквізиті "Призначення платежу" необхідно обов'язково зазначити ІПН чи серію та номер паспорта платника (для фізичних осіб) або ЄДРПОУ (для юридичних осіб).
Завантажити: Рахунок на оплату
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter