«Іменем закону» №10 (7 березня 2013)

«Іменем закону» №10 (7 березня 2013)
Робота в правоохоронних органах важка й небезпечна. Вона потребує міцних нервів, залізної витримки та блискавичної реакції. Далеко не кожен чоловік здатний відповідати цим критеріям, а тим паче - жінка. Проте є такі представниці прекрасної половини людства, яким це під силу. Своє покликання працювати в органах внутрішніх справ - відчула й ця тендітна жінка, майор міліції Тетяна Дорошенко. Родом вона з міста Канева, що на Черкащині, там навчалася і виросла. За освітою Тетяна Григорівна вчитель біології та хімії. Після закінчення Черкаського національного університету дівчина повернулася до рідного міста, де влаштувалась на роботу до школи. Робота з дітьми Тетяні подобалася, проте згодом їй запропонували місце у хімічній лабораторії науково-технічного центру. Та за деякий час центр розформували.

- Ще до того, як нам повідомили про майбутню ліквідацію центру, я вже роздумувала над тим, аби змінити місце роботи. Мене давно цікавила експертиза, я хотіла влаштуватися на службу в експертний підрозділ Управління внутрішніх справ Черкащини - розповідає Тетяна Григорівна - Те що залишилась без роботи, послугувало своєрідним поштовхом до втілення в життя задуманого. Я нарешті отримала змогу реалізувати себе в незвіданій царині.

Як розповідає Тетяна Дорошенко, батьки були дуже здивовані вибором доньки, адже в родині ніхто не носив однострою, та спротиву чинити не стали. Пройшовши початкову підготовку, дівчина отримала омріяні погони лейтенанта і приступила до роботи в криміналістичній хімічній лабораторії. Тут працює і нині, щоправда, вже на посаді начальника сектору.

Відпочинок від нелегкої служби Тетяна Дорошенко знаходить у своєму хобі - плетенні ляльок.

- Ще коли була маленькою дівчинкою, мої бабусі вчили мене плетінню, вишиванню. Але тоді мені це не подобалося, навіть здавалося нудним, - ділиться своїми спогадами майор міліції. - Одного разу зі мною сталася неприємна пригода: я зламала ногу і тривалий час не могла ходити. Саме тоді вперше захотіла зробити якийсь виріб своїми руками. Власне, з того часу я і плету ляльок, яких потім дарую знайомим та друзям.

Та на цьому таланти Тетяни Дорошенко не вичерпуються: вона любить малювати та виготовляти різноманітні вироби з бісеру. Про здібності чарівного майора знають й колеги-чоловіки, які щиро дивуються: як жінці, котра більшість часу проводить на роботі, вдається знаходити вільну хвилину для улюбленої справи?

- Моя мрія - ділиться своїм секретом Тетяна Григорівна - передати ці знання та вміння дітям, щоб вони могли й самі робити оригінальні іграшки для себе і дарували їх друзям і рідним.

Наталія ТАРАН,
Черкаська обл.
2013.03.22
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter