Проведення зустрічі з працівниками Апеляційного суду Черкаської області

26 лютого 2018 року, в рамках вступу в силу змін до Кримінального процесуального кодексу України, які набувають сили з 16 березня 2018 року, проведена робоча зустріч за участю працівників Апеляційного суду Черкаської області, слідчого управління ГУНП в Черкаській області та керівництва Черкаського НДЕКЦ МВС України.

Учасниками наради були голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко, заступник голови Апеляційного суду Черкаської області Віктор Єльцов, суддя Апеляційного суду Черкаської області Ігор Іваненко, начальник ТУ ДСА в Черкаській області Світлана Шевченко, голова Придніпровського районного суду м.Черкаси Віктор Угорчук, заступник начальника – начальник слідчого управління ГУНП в Черкаській області Валентин Кожухівський, директор Черкаського НДЕКЦ МВС України Василь Аксьонов.

Проведення зустрічі з працівниками Апеляційного суду Черкаської області

Відповідно до законопроекту Верховнії Ради України від 03.10.2017 №6232, яким внесено зміни до Кримінального процесуального кодексу України. Відтак, з 16 березня 2018 року клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. Також встановлюється, що лише слідчий суддя може призначати експертизу в рамках досудового розслідування.

Проведення зустрічі з працівниками Апеляційного суду Черкаської області

В ході зустрічі розглянуто проблемні питання, які можуть виникати під час призначення та проведення судових експертиз та шляхи їх усунення. Учасники наради напрацювали механізм спільних заходів, які сприятимуть оптимізації процесу розгляду клопотань органів досудового розслідування у встановлені строки, забезпечуватимуть ефективність судочинства та гарантії прав громадян на судовий захист.

Проведення зустрічі з працівниками Апеляційного суду Черкаської області

Присутніх працівників суду та СУ ГУНП в Черкаській області було додатково ознайомлено з можливостями Експертної служби а також доведено новітні напрямки, за якими виконуються експертні дослідження.

Це далеко не остання зустріч, адже з урахуванням нововведень у законодавстві вкрай необхідним буде врегулювання питань взаємодії судових органів, органів Національної поліції та Експертної служби.

2018.02.28
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter