Проведення зустрічі з працівниками Придніпровського районного суду м.Черкаси

27.02.2018 року в приміщенні Придніпровського районного суду м. Черкаси за проведено зустріч представників судів Черкаської області з представниками Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Зустріч була присвячена змінам в судовій системі, які стосуються Експертної служби та особливостям призначення окремих видів експертиз.

Проведення зустрічі з працівниками Придніпровського районного суду м.Черкаси

На зустрічі були присутні начальник ТУ ДСА України в Черкаській області Шевченко С.В. та заступник управління Будченко Ю.М., завідуючий сектором організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики ТУ ДСА України в Черкаській області Копитіна Т.Д., голова Придніпровського районного суду м. Черкаси Угорчук В.В. та керівник апарату Дзюман Л.В., судді Придніпровського та Соснівського районних судів м. Черкаси, Черкаського районного суду.

Проведення зустрічі з працівниками Придніпровського районного суду м.Черкаси

Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України представляли – директор Черкаського НДЕКЦ МВС України Аксьонов В.В. та його заступники Бугайчук О.І. і Туренко В.А., завідувач відділу спеціальних видів експертизи Шкурдода С.В., завідувач відділу інженерно-технічних та економічних досліджень Халявка В.В. та завідувач відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень – Бруньов О.О.

В режимі відеоконференцзв’язку участь прийняли представники інших судів Черкаської області.

Проведення зустрічі з працівниками Придніпровського районного суду м.Черкаси

В рамках даної зустрічі директор Черкаського НДЕКЦ МВС України Аксьонов В.В. звернув увагу на основні зміни щодо діяльності Експертної служби, її можливості у проведенні окремих видів експертних досліджень та зупинився на проблемних питаннях, що виникають під час їх проведення.

«Якщо слідчий чи суд не може зорієнтуватися в якісному та кваліфікованому призначенні конкретної експертизи, буде доцільним завчасно проконсультуватися в експертній установі за відповідним напрямком, можливо погодити перелік питань, на які можливо буде надати відповідь, виходячи із обставин справи. На цій же стадії можливо уточнити іншу, не менш важливу інформацію стосовно об’єктів дослідження та необхідної кількості порівняльних зразків. Не менш важливим є і вимоги щодо правильного оформлення як постанови чи ухвали про призначення експертизи, так і самого висновку експерта відповідно до нормативних документів», - зауважив Василь Аксьонов.

Проведення зустрічі з працівниками Придніпровського районного суду м.Черкаси

Судді-учасники зустрічі мали можливість задати питання, які найбільш часто виникають при призначенні того чи іншого виду експертизи, зокрема щодо строків проведення експертизи, якісних та кількісних вимог до матеріалів, які направляються на її проведення тощо.

Учасники отримали посібник «Можливості експертної служби», який містить ключові рекомендації щодо порядку призначення та проведення експертиз.

Зустріч пройшла в активній діловій формі. Як показує практика, спільне обговорення проблемних питань позитивно сприяє їх вирішенню.

2018.02.28
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter