У ЧЕРКАСЬКОМУ НДЕКЦ МВС УКРАЇНИ ПРОВЕДЕНО НАВЧАННЯ З КУРСАНТАМИ НАВС

За узгодженням директора Черкаського НДЕКЦ МВС України Аксьонова В.В. та заступника начальника ГУНП в Черкаській області – начальника СУ полковника поліції Кожухівського В.О., у період з 22.01.2018 по 25.01.2018 на базі Черкаського НДЕКЦ МВС України проведено заняття з курсантами 3-го та 4-го курсів НАВС, які проходили стажування у Черкаському відділі поліції та Черкаському районному відділенні поліції ГУНП в Черкаській області.

У ЧЕРКАСЬКОМУ НДЕКЦ МВС УКРАЇНИ ПРОВЕДЕНО НАВЧАННЯ З КУРСАНТАМИ НАВС

Заняття проходили під керівництвом заступника завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС України Кожевнікова В.В. та за участю найбільш досвідчених експертів центру – Герішенка В.В., Крикуненка О.Ю., Сидоренка Л.О., Атамась Т.А.

З курсантами були ретельно розглянуті питання фотозйомки огляду місця події, у тому числі фотозйомки трупа, особливості виявлення, фіксації вилучення та попереднього дослідження слідів дактилоскопічного та трасологічного походження, біологічних слідів та мікрооб’єктів, а також їх опис в протоколі ОМП. Окремо розглянуто особливості проведення оглядів місць подій за різними видами злочинів у приміщенні та на відкритій місцевості, у тому числі злочинів із використанням вогнепальної зброї.

У ЧЕРКАСЬКОМУ НДЕКЦ МВС УКРАЇНИ ПРОВЕДЕНО НАВЧАННЯ З КУРСАНТАМИ НАВС

Для практичного закріплення матеріалу, курсанти самостійно, під керівництвом досвідчених експертів, проводили фотографування штучно створеного місця події, проводили вилучення об’ємних слідів взуття на снігу за допомогою гіпсу. У дактилоскопічній лабораторії центру навчались правильно проводити дактилоскопіювання та оформляти дактилокарти, виявляти за допомогою дактилоскопічних порошків сліди рук на різних об’єктах, вилучати їх та описувати. Найцікавішим для молодих криміналістів було виявлені сліди порівнювати із відбитками на дактилокартах та знаходити відповідні збіги чи розбіжності.

Так, у стислі терміни, використовуючи різноманітні та цікаві форми навчання, працівники Черкаського НДЕКЦ МВС України поділились багатим досвідом практичної роботи із своїми майбутніми колегами.

2018.01.30
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter