Фахівці-психологи шукали шляхи розв’язання нагальних проблем судової психологічної експертизи

Судова психологічна експертиза як один із новітніх напрямів експертних досліджень має низку проблемних питань методичного та практичного характеру. З метою пошуку шляхів вирішення нагальних проблем судової психологічної експертизи 20–21 квітня 2017 року на базі ДНДЕКЦ МВС України було проведено семінар-нараду.

Фахівці-психологи шукали шляхи розв’язання нагальних проблем судової психологічної експертизи

У заході взяли участь судові експерти за напрямом психологічних досліджень підрозділів Експертної служби МВС України та провідні фахівці інших державних і недержавних установ у галузі психології.

Доповіді учасників заходу були доволі різноплановими та стосувалися вдосконалення практики використання методологічного апарату психологічної експертизи, проблемних питань експертизи моральної шкоди з психологічної та юридичної точки зору, а також методик дослідження відеозаписів.

Фахівці-психологи ознайомилися з алгоритмом проведення судово-психологічної експертизи неповнолітніх жертв насилля, розглянули та схвалили проекти програми підготовки судового експерта-психолога та інформаційного листа щодо питань, які вирішує судова психологічна експертиза, обмінялися досвідом практичного виконання психологічних досліджень.

Фахівці-психологи шукали шляхи розв’язання нагальних проблем судової психологічної експертизи

За підсумками семінару-наради було визначено заходи з оптимізації процесу виконання судової психологічної експертизи, що полягають у написанні методичних рекомендацій, визначенні актуальних для Експертної служби МВС України методик проведення психологічних досліджень для надання пропозицій стосовно розширення Реєстру методик проведення судових експертиз, плануванні участі експертів-психологів у відомчих та позавідомчих конференціях, тренінгах, семінарах, майстер-класах, необхідних для покращення навичок практичного виконання експертиз.

2017.04.28
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter