Резонансний злочин оперативники Соснівського райвідділу міліції розкрили за півтори доби

Резонансний злочин оперативники Соснівського райвідділу міліції розкрили за півтори доби

До чергової частини Соснівського райвідділу міліції зателефонували місцеві жителі і повідомили, що біля смітників вони бачили рештки людського тіла. Негайно на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом райвідділу. Дійсно в одному зі спальних районів міста, поблизу багатоповерхівки лежала людська рука, біля якої крутилася зграя диких собак. Страшну знахідку відправили на експертизу. Перед фахівцями НДЕКЦ стояло складне завдання – з’ясувати кому належать рештки тіла і це завдання вони виконали блискуче – вже увечері було відомо особу загиблої людини – нею виявилась 28-річна жінка. Було зрозуміло – скоєно жорстоке вбивство. Потрібно біло якнайшвидше знайти того, хто скоїв цей страшний злочин.
Почалася робота по встановленню осіб, причетних до скоєння злочину. На пошуки був задіяний весь особовий склад райвідділу міліції – проводився подвірний обхід території, опитувались можливі свідки, відпрацьовувались особи, схильні до скоєння злочинів. Цілодобова копітка робота принесла бажаний результат – після проведення комплексу оперативно-розшукових заходів особа вбивці була встановлена, а сам він - затриманий. Цікавим було те, що зловмисник, відчуваючи що його шукають і от-от затримають, зібрав у валізу цінні речі, щоб здати їх в ломбард і втекти, і вже стояв на порозі своєї квартири. Побачивши людей у формі чоловік зрозумів, що вже тікати і відпиратися від скоєного не має сенсу.
Резонансний злочин оперативники Соснівського райвідділу міліції розкрили за півтори доби

В ході проведення дослідчої перевірки та зі слів затриманого працівникам міліції стало відомо, що зловмисник відпочивав з друзями в одному з розважальних закладів міста. Там він і познайомився зі своєю майбутньою жертвою. Молоді люди сподобались один одному і чоловік запросив нову знайому до себе додому, а та з радістю погодилась, навіть не здогадуючись чим завершиться для неї цей візит. Вдома молоді люди ще випили горілки. Час минав і жінка, помітивши що вже доволі пізно, почала збиратися додому. Чоловіка зовсім не влаштовував такий фінал «романтичної» вечері, він почав вмовляти нову знайому залишитись, але жінка була невблаганна. Зрозумівши, що його слова на гостю не діють, кавалер накинувся на неї з кулаками. Жінка намагалася втекти, але їй це не вдалося. Після декількох сильних ударів, бездиханне жіноче тіло впало на підлогу. Зрозумівши, що він скоїв непоправне, чоловік вирішив приховати сліди злочину – взяв на кухні ножа та сокиру, розрубав тіло жертви на частини та розклав у пакети. Цієї ж ночі викинув голову та руку до водоймища, яке було розташовано поблизу його будинку, решту пакетів протягом тижня в один і той самий час, вранці виносив на смітники, саме перед приїздом сміттєвоза. Коли останній пакет опинився у баку для сміття чоловік з полегшенням зітхнув - він був стовідсотково впевнений, що тепер про його нічний вчинок ніхто ніколи не дізнається, але зловмисник помилився. Правоохоронці швидко вийшли на слід вбивці і протягом півтори доби затримали нелюда. Провівши обшук в домоволодінні зловмисника, працівники міліції виявили ряд речових доказів які підтверджують вину затриманого.
Резонансний злочин оперативники Соснівського райвідділу міліції розкрили за півтори доби

Наразі чоловік під вартою. Кається у скоєному, винить у всьому оковиту, мовляв у п’яному угарі не відав, що творив, але це не є виправданням. За злочин, скоєний у такій жорстокій формі, доведеться відповідати перед Законом за всією його суворістю. Тож наразі відносно затриманого порушено кримінальну справу за статтею 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, санкція якого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років. Остаточну крапку в подальшій долі чоловіка, який не задумуючись позбав ні в чому не повинну людину життя, поставить суд, який вивчить усі обставини справи та визначить термін покарання за скоєне.
Резонансний злочин оперативники Соснівського райвідділу міліції розкрили за півтори доби

А працівників міліції, які професійно розкрили злочин, що викликав у суспільстві чималий резонанс, та затримали підозрюваного у вбивстві, начальник Черкаської міліції, генерал – майор міліції Валерій Дерновий, своїм наказом нагородив відзнаками в службі.
2013.01.22
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter