У Черкасах відбувся семінар для фахівців з управління якістю

Уже більше десяти років Експертна служба МВС доволі активно й небезуспішно продовжує обраний курс на впровадження системи управління якістю та акредитацію лабораторій відповідно до міжнародних стандартів якості.

У Черкасах відбувся семінар для фахівців з управління якістю

Черговим етапом багаторічного процесу став науково-практичний семінар, організований 08–09 вересня поточного року в місті Черкаси за участі керівників з якості підрозділів Експертної служби МВС України та представників Національного агентства з акредитації України.

Основна мета проведення дводенного заходу полягала в наданні практичної й методичної допомоги підрозділам Експертної служби, система управління яких лише формується, а також у спрямуванні акредитованих установ на вдосконалення вже функціонуючих процесів і розширення сфери акредитації.

У Черкасах відбувся семінар для фахівців з управління якістю

Під час відкриття заходу заступник директора ДНДЕКЦ МВС Костянтин Ковальов наголосив на важливості упровадження системи управління якістю й акредитації підрозділів Експертної служби МВС на сучасному етапі. Директор Черкаського НДЕКЦ МВС Василь Аксьонов окреслив коло основних проблем і завдань, що потребують вирішення, з метою акредитації підрозділів відповідно до міжнародних стандартів якості.

У Черкасах відбувся семінар для фахівців з управління якістю

Серед почесних гостей семінару і головний фахівець відділу акредитації лабораторій Національного агентства з акредитації України Ігор Гогоман. У своєму виступі він розповів про сучасні тенденції й вимоги НААУ, етапи та порядок акредитації випробувальних лабораторій.

Упродовж двох днів семінару тривала досить продуктивна й насичена робота, адже учасники мали можливість поділитися досвідом та обговорити з колегами широке коло питань щодо впровадження системи управління якістю.

У Черкасах відбувся семінар для фахівців з управління якістю

Один з найдосвідченіших фахівців з управління якістю завідувач відділу дослідження матеріалів, речовин та виробів Черкаського НДЕКЦ МВС Сергій Шкурдода під час свого виступу порушив актуальні питання основних вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 до компетентності випробувальних лабораторій, особливостей підготовки документації для подання заявки на акредитацію та ін.

Другий дань семінару був присвячений розгляду виключно практичних аспектів упровадження системи управління якістю на основі досвіду Черкаського НДЕКЦ МВС. Заступник завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Валерій Кожевніков і завідувач відділу дослідження матеріалів, речовин та виробів Сергій Шкурдода розповіли про концепцію невизначеності вимірювань і розкрили особливості оцінювання невизначеності вимірювань в очолюваних ними відділах, а також проаналізували певні невідповідності, виявлені під час проведення аудитів Черкаського експертного підрозділу.

У Черкасах відбувся семінар для фахівців з управління якістю

Набутим досвідом створення та валідації стандартних операційних процедур поділилися завідувач сектору автотехнічних досліджень Олександр Стерниш, завідувач сектору трасологічних видів досліджень Віктор Герішенко, завідувач сектору балістичних обліків Сергій Заріцький, головний експерт сектору технічних досліджень документів та почерку Тетяна Валова, завідувач сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів Костянтин Король, головний експерт сектору комп’ютерно-технічних досліджень Руслан Калініченко. Про забезпечення якості результатів досліджень та особливості формування плану з якості розповіла завідувач сектору дактилоскопічних видів досліджень Віта Подупейко.

Високий рівень організації семінару, що включав підготовку ґрунтовних презентаційних матеріалів, змістовних і лаконічних виступів, дали змогу не лише розповісти присутнім про особливості функціонування системи управління якістю в Черкаському НДЕКЦ МВС, а й поділитися позитивними напрацюваннями.

На завершення всі учасники заходу отримали свідоцтва та підбірку відповідних матеріалів для використання у практичній діяльності.

Загалом учасники семінару відмітили важливість заходу, з огляду на його практичне спрямування, та наголосили на необхідності подальшого проведення аналогічних заходів на базі підрозділів Експертної служби МВС, досвід роботи яких дозволяє вважати їх передовими за певними напрямами досліджень.

У Черкасах відбувся семінар для фахівців з управління якістю
У Черкасах відбувся семінар для фахівців з управління якістю
2016.09.26
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter