Експерти МВС підтвердили акредитацію

Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України підтвердив акредитацію за міжнародним стандартом ДСТУ ISO/IEC 17025:2006.

У червні цього року Національне агентство з акредитації України підтвердило акредитацію Черкаського НДЕКЦ МВС України за міжнародним стандартом ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 за 5 раніше акредитованими напрямками, а саме: балістичні та трасологічні дослідження, дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, комп’ютерно-технічна експертиза, дослідження технічного стану транспортних засобів.

Також Центр розширив свою сферу акредитації ще за 3 експертними напрямками, а саме: дослідження спеціальних хімічних речовин, технічне дослідження документів, та криміналістичне дослідження транспортних засобів.

На даний час Черкаський НДЕКЦ МВС України виконує експертизи за 27 напрямками, які відповідно до чинного законодавства атестовані органами Держстандарту України.

Наразі у Центрі проводиться щомісяця близько 300 експертиз. Замовники: правоохоронці (МВС, СБУ, прокуратура), підприємства та організації, приватні особи.

Підприємства переважно замовляють експертизи по складовим тієї чи іншої продукції. А приватні особи переважно залучають експертів для почеркознавчої експертизи при вирішенні майнових суперечок.

Іноді люди замовляють експертизу продуктів. Звертаються щоб визначити оригінальність спиртних напоїв. В цьому році замовляли експертизу харчів на вміст отрути.

Центр постійно працює над підвищенням власної системи управління якості. Спеціалісти центру постійно приймають участь в семінарах і конференціях в т.ч. і закордоном, отримують передовий досвід.

Завдяки акредитації за міжнародним стандартом ISO/IEC 17025 експертизи та експертні дослідження визнаються ЄС, США, інших країнах світу.

"За підтримки Державного науково-дослідного центру МВС України Центр має необхідну матеріально-технічну базу та кваліфікованих працівників для надання якісних послуг правоохоронцям і населенню та працює над розширенням переліку послуг які надає Центр" – наголошує директор Центру Василь Аксьонов.

Експерти МВС підтвердили акредитацію
2016.08.09
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Matee:
That's an innguioes way of thinking about it.